… egy WordPress honlap Neked…

WordPress honlap karbantartás, felügyelet

Alapvető tévedés azt hinni, hogy egy wordpress alapú weboldalnál, miután a fejlesztés befejeződik, nem szükséges a honlap karbantartás…

gyakorlatilag csak ezután kezdődik a munka nagy része, a honlap karbantartás, de mindenképpen az a minimum, hogy a frissítéseket telepítjük, új tartalmat viszünk fel rá és figyelünk arra, hogy a biztonsági beállítások megfeleljenek a követelményeknek.

A lényeg a rizsa helyett (bár fontos a megértéshez)…
szabo-laszlo_92x113Ha nem vagy kíváncsi a részletekre,
csak biztonságban akarod tudni a honlapodat havi 7.500 forintból, akkor ne olvass tovább, hanem foglalózd le az első hónapot MOST! –>>100% pénzvisszafizetési garancia, ha nem vagy megelégedve.
WordPress honlap havi karbantartás, felügyelet megrendelése
WordPress honlap havi karbantartás, felügyelet megrendelése
Az első hónap bruttó díja (Alanyi AdóMentes)
7.500 Ft

100% pénzvisszafizetési garancia, ha nem vagy megelégedve.
weboldal-keszites-elegedettsegi-garancia weboldal-keszites-szemelyes-garancia weboldal-keszites-tapasztalat weboldal-keszites-wordpress-egyszeru-biztonsagos

Lássunk egy alap helyzetet. Sajnos több olyan wordpress alapú oldallal is találkoztam pályafutásom alatt, melyeket nem én fejlesztettem, és a honlap karbantartása gyakorlatilag nemlétező fogalom volt csupán, és az alapvető biztonsági kiegészítők sem voltak feltelepítve, nem, hogy azok finomhangolása és beállítása meglett volna.

weboldal-feltoresNa ezek azok az wordpress weboldalak, amit percek alatt fel lehet törni és az adott weboldal tulajdonosa csodálkozik, bosszankodik és azt mondja, hogy ez egy nem biztonságos rendszer, stb. és még sorolhatnám a becsmérlő jelzőket. Ugye, Ő azt gondolta, hogy készen van a honlap, nem kér enni, és karbantartani, frissíteni felesleges.

Elvileg, és szerintem gyakorlatilag is minden weboldal feltörhető. Vannak példák szép számmal, olyan nem kis pénzből létrehozott oldalak feltörésére, amelyeknél létfontosságú a biztonság és mégis sikerült feltörni. Lásd bankok, intézmények, stb.

Az én véleményem az, hogy vannak olyan weboldalak, amelyeket nem akar senki feltörni, és vannak olyanok, amelyeket valakik fel akarnak törni. Na, az első esetben nincs sok gond mondhatnánk, de mégis. A második esetben egyszerű a képlet, amit fel akarnak törni, azt fel is fogják.

Inkább az első esettel foglalkoznék, mert itt kicsit árnyaltabb a helyzet mintsem gondolnánk. Ha egy, úgymond “mezei”, tehát mondjuk nem bank, vagy kormányzati, vagy valamilyen kiemelt weboldalról van szó, akkor jogosan tehetjük fel a kérdést: Minek ezt feltörni? És itt jönnek a képbe a “trójai falovak”, “férgek” és hasonló internetes kártevők.

– Úgy látom kicsit nagyon elkalandoztam a biztonság kérdése felé, pedig nem kifejezetten ezzel akarok itt foglalkozni, de ez egy érzékeny pontja a WordPress alapú weboldalak megítélésének és ma már a honlap karbantartás elengedhetetlen része.
Akik nem hiszik, hogy…

Szóval, azért törnek fel weboldalakat, mert ez az egyik módja annak, hogy kártevőket terjesszenek. Ez gondolom sokak számára ismert tény, de általában úgy vannak vele a honlaptulajdonosok, hogy:
– Az Én honlapomat nincs értelme feltörni, megfertőzni, mert úgy sem fontos! – és ezzel meg is van oldva a biztonsági probléma.

Szerintük!!!!

Story Story

– Van egy olyan honlap a kezelésemben, amiről Én sem, és a tulajdonosa sem gondolta, hogy egyáltalán megpróbálkoznak majd a feltörésével. És hoppácska, pár hete, egyszer csak kaptam – a jól beállított WordPress alapú honlapról – egy email-t (a honlap küldi automatikusan), hogy ezt meg ezt az IP címet kitiltotta a rendszer. Na, mondom: – ennek nekiesett valamilyen robot és próbálja felnyomni az oldalt, de ráér, hadd csinálja. Módosítottam pár beállítást, a biztonsági szintet egy kicsit feljebb állítottam, és lassan kezdtek fogyni az értesítések.

Azt tudni kell, hogy ezek a próbálkozások, nagyrészt nem közvetlenül “emberi” akciók, hanem beállított, ún. robot scriptek csinálják a dolgot. Ezek nem fáradnak el, és nem unják meg a próbálkozást, de biztosan van valamilyen beállítás, hogy egy bizonyos számú sikertelen próbálkozás után, ritkábban keressék az adott címet. Egyszóval az oldal remekül megvan most is, köszöni szépen.

Ok! Térjünk vissza az eredeti témához, a WordPress alapú honlapok karbantartására, felügyeletére.

Mint a fentiekből remélem kiderült, nem kicsit, hanem nagyon fontos egy wordpress alapú honlap karbantartására kiemelt figyelmet fordítani. És ez vonatkozik, nem csak a wordpress alapúakra, hanem úgy általában minden féle honlapra (lehet az Joomla, Drupal, stb., de még az egyedi fejlesztésre is), de mivel én ezzel a rendszerrel foglalkozom, ezért ezt emelem ki.

Lássuk hát, hogy mit kapsz a pénzedért (havi 7.500,-Ft):

  • először is átnézem a honlapodat, hogy mi az ami kell hozzá és mi az ami felesleges
  • következő lépésben megbeszélem veled, hogy mi a helyzet és elmondom mit fogok tenni és miért
  • ez után felteszem azt ami kell és leszedem azt ami nem
  • ezek után folyamatosan figyelemmel követem a szükséges frissítéseket és beállításokat
  • mielőtt frissítek valamit, megnézem, hogy nem okoz-e gondot a honlapod működésében
  • átlagosan havonta 3-4 órát foglalkozom a honlapod biztonságával és karbantartásával
  • remélem ez így eléggé fair hozzáállás
  • ha nem tetszik az amit és ahogyan csinálok, akkor szólsz és az utolsó kifizetett hónapod díját visszafizetem szó nélkül!
  • OK? Akkor tedd meg a következő lépést…
ha biztonságban akarod tudni a honlapodat…
szabo-laszlo_92x113
havi 7.500 forintból, foglalózd le MOST!
–>>Személyesen garantálom, a rendes munkát.
weboldal-keszites-szemelyes-garancia
Szabó László
06 70 608 8894
WordPress honlap havi karbantartás, felügyelet megrendelése
WordPress honlap havi karbantartás, felügyelet megrendelése
Az első hónap bruttó díja (Alanyi AdóMentes)
7.500 Ft

100% pénzvisszafizetési garancia, ha nem vagy megelégedve.
weboldal-keszites-wordpress-egyszeru-biztonsagosweboldal-keszites-tapasztalat   weboldal-keszites-elegedettsegi-garancia

A hozzászólás nem lehetséges

Network monitoring